VOLS SER UN BOOKTUBER?

Cada alumne i alumna de 2n d’ESO s’ha convertit en un BOOKTUBER a través d’un projecte proposat des de l’àrea de Valencià.

L’objecte principal ha estat incentivar la lectura en valencià, augmentar i refermar la comunitat lectora en aquesta llengua i, a més a més, treballar l’expressió oral i fomentar la creativitat.

Però, què són els BookTubers? Són una comunitat de joves lectors d’entre 15 i 25 anys que pugen al seu propi canal de Youtube  els seus vídeos de tamàtica literària amb l’objectiu de recomanar lectures, compartir experiències positives de lectura, fer lectors i aprendre a compartir i respectar la diversitat de punts de vista.

Aquesta experiència l’han treballada de manera cooperativa, encara que el resultat havia de ser individual, però calia compartir punts de vista i recolzar-se entre companys i companyes ja que cadascú podia aportar una habilitat diferent per millorar els resultats dels vídeos.

El resultat ha sigut molt positiu, ja que fins i tot aquells i aquelles alumnes poc motivats en la lectura han acabat llegint un llibre i entregant el seu vídeo. Segons la seua opinió, ha sigut una experiència que cal repetir i no oblidar ja que la consideren motivadora i actual.

Amb aquest projecte hem obert una finestra a la innovació i creativitat amb la incorporació de noves metodologies i recursos per fomentar la lectura en el nostre alumnat tan avesat a les noves eines tecnològiques, presents en tots els seus àmbits quotidians.